Newsletter - Gdański Urząd Pracy


Newsletter Gdańskiego Urzędu Pracy

Klauzula informacyjna

Szanowni Państwo, zapisując się do systemu newslettera wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych (adres email) w celu realizacji usługi Newsletter przez Gdański Urząd Pracy zgodnie z art. 6 ust. 1 pkt. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Więcej informacji

Na podstawie art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO), informujemy, że:

1) Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Gdański Urząd Pracy z siedzibą przy ul. Lastadia 41, 80-880 Gdańsk, który jest reprezentowany przez Dyrektora Urzędu.

2) W celu skontaktowania się Inspektorem Ochrony Danych w Gdańskim Urzędzie Pracy należy wysłać wiadomość na adres e-mail: iod@gup.gdansk.pl.

3) Dane osobowe są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a RODO. Dane osobowe przetwarzane są w celu świadczenia usługi Newsletter polegającej na przesyłaniu na wskazany adres email informacji ofert pracy, publikowanych aktualnościach i komunikatów.

4) Odbiorcą danych jest dostawca usług IT .

5) Dane osobowe będą przetwarzane do momentu rezygnacji z usługi Newsletter co będzie traktowane jako wycofanie zgody na ich przetwarzanie.

6) Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, prawo do ich usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pana/Pani danych osobowych.

7) Przysługuje Panu/Pani prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy RODO.

8) Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Partnerzy

Na skróty

 Przejdź na górę